Not A Bug constant telling me to get flash player

Sgt. Bothari

Well-Known Member
Recent changes in many browsers has Flash set to not allowed by default. You as the user need to go in to settings and set an exception for FoE in your browser to allow flash to run on the site.
follow this for Icedragon and FF https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/enabling-flash-player-firefox.html
for chrome: https://support.google.com/chrome/answer/6258784?co=GENIE.Platform=Desktop&hl=en


I had the same issue earlier this week. Opera changed its permission from default allowed to not-allowed for flash player. You need to go into your opera settings and set up an exception for FoE
https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/enabling-flash-player-opera.html

Use the wilcard [*.]forgeofempires.com it will work fine after that.
 

Airlyn

Active Member
I have windows 10 as well. I went with a chrome browser after trying many. I had problems with my flash at first too. I set my flash to ask, once it was oked on forge of empires it has never asked again. I have no problems at all.
 
Recent changes in many browsers has Flash set to not allowed by default. You as the user need to go in to settings and set an exception for FoE in your browser to allow flash to run on the site.
follow this for Icedragon and FF https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/enabling-flash-player-firefox.html
for chrome: https://support.google.com/chrome/answer/6258784?co=GENIE.Platform=Desktop&hl=en


I had the same issue earlier this week. Opera changed its permission from default allowed to not-allowed for flash player. You need to go into your opera settings and set up an exception for FoE
https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/enabling-flash-player-opera.html

Use the wilcard [*.]forgeofempires.com it will work fine after that.
I have been using Opera for years. I can still use my Opera browser for B and C world, just not A. That's NOT a settings issue; that is a FOE did something different or changed something issue.
 
i play on 3 worlds using opera.. i have no issues logging into 2 of my worlds , L & N , but for some reason when i try to log in to world 3 , W , it tells me to download flash...now i have flash and it works just fine on 2 worlds but not on the 3rd,,, this CANNOT be my issue so inno i suggest you start working on a fix
How about someone addressing this? I have the EXACT same issue. I can log into B and C but NOT into A.
 

jazama

New Member
What alert? Why would flash all of a sudden be blocked on a specific server of a specific world? I use Opera because Chrome STOPPED working years ago, but am told to download flash for A world while B and C work fine. Please site "the alert" you mention. Thanks.
a buddy of mine had the same situation with crome never working and now all of a sudden it does. we think that crome's last update changed things for our computers somehow so you might try it again. maybe it could work for you now too
 

king fisher I

New Member
Recent changes in many browsers has Flash set to not allowed by default. You as the user need to go in to settings and set an exception for FoE in your browser to allow flash to run on the site.
follow this for Icedragon and FF https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/enabling-flash-player-firefox.html
for chrome: https://support.google.com/chrome/answer/6258784?co=GENIE.Platform=Desktop&hl=en


I had the same issue earlier this week. Opera changed its permission from default allowed to not-allowed for flash player. You need to go into your opera settings and set up an exception for FoE
https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/enabling-flash-player-opera.html

Use the wilcard [*.]forgeofempires.com it will work fine after that.
Thank you thank yu thank u Sgt. - the wildcard trick worked. :)
 

RalphMalph

Member
FoE is already planning a switch to HTML5 in first half of 2018.
It's now the middle of September so I guess first half of 2018 didn't happen... :(

I'm stuck with Flash not loading and Chrome makes it hard to enable Flash because it is such a piece of crap.
 

CoconutSmuggler

New Member
I'm having this problem as well. I can login and play on one world and everything works fine. When I switch to another world it tells me flash isn't installed. This is using a fresh install of opera. I switched to opera because firefox just plain quit loading any world earlier.
 

Emberguard

Senior Ingame Moderator
yeah,,, asking me to enable flash. why would you do that?
it's got nothing to do with FoE. It's specifically the way the browsers handle Flash



For Chrome Users

Step (1)
Type in the following to your URL bar:
chrome://flags/#enable-ephemeral-flash-permission

Step (2): set the ephemeral flash permissions to disabled and save the settings
 

RaveWolf

Active Member
really guys get rid of the damn thing. it interrupts game play causing pissed of players. and lose of revenue for you. do something please. I have windows 10 with flash player embedded. there is nothing you can tell me to make it work better. it's you it's always been you . smarten up and keep players who really want to be here.
Firstly, Innogames is up to date and have already moved over to HTML5, but if I remember correctly, they will keep running the Flash version until it's officially killed off on 31 Dec 2020 or at the very least once HTML5 is running 100% smoothly.

Unfortunately they do not have control over your system and cannot update all the software on your system for you. Some things you'll need to do yourself.
Do some research and find out why YOUR Flash is not updating or catch up with the times and change your game to HTML5.

I am the last person to go on the attack and usually sympathetic to others, but your immediate approach was an attack on others who have no control over your situation with pure assumptions, and I'm also gonna assume, NO prior investigation.

The very least you can do is log a ticket or ask questions before waving your sword around!?